пʼятниця, 22 травня 2020 р.

Бесіда "Наші зелені друзі"

«Ми вже навчилися літати в повітрі, як птахи, плавати під водою, як риби; нам ще залишилося жити на Землі, як люди!» (Бернард Шоу)
Діти, як ви гадаєте, що означає цей вислів?

Діти, сьогодні поговоримо про наших зелених друзів.
Звичайних рослин не існує. Усі трави, як і дерева, кущі та квіти — величезне багатство нашої планети.
Важко уявити собі життя людей у наш час без дерев. Дерева є незамінним матеріалом для побудови житлових та інших споруд, кораблів, човнів тощо. Як можна жити без дерев'яних меблів, полиць, підлоги та інших речей домашнього вжитку? Багатьом мешканцям наших сіл і містечок без дерева не було б чим нагріти хату, зварити їжу.
Фруктові дерева не тільки прикрашають наші оселі, але й дають нам корисну, здорову їжу.
Дерева очищають повітря, озеленюють міста, дихають свіжою прохолодою у спекоті дні літа. Якби не зелені друзі, наша земля перетворилася б на мертву пустелю.

Ми розуміємо усю користь того, що дають нам зелені насадження. Але чому ж тоді так безжалісно нівечимо їх? Болісно дивитись, як горить ліс. І це справа рук людини: її безпечність, невихованість. Кинула цигарку — забула загасити.
А зламана гілочка, дерево зрубане для втіхи, вирізане серце зі стрілою Амура на корі дерева? Треба берегти природу! Вчитися бути відповідальними та жити в гармонії з навколишнім середовищем.
Корисна руханка


Немає коментарів:

Дописати коментар