пʼятниця, 17 квітня 2020 р.

Усний журнал "Привели шляхи - дороги наш народ до Перемоги"

Діти, ви знаєте що в Україні є багато різних квітів, які є народними символами нашої Батьківщини. Так, це мак, чорнобривці, барвінок.

Сьогодні, ми більш детальніше поговоримо про красиву, чарівну квітку як мак.
Червоний мак являється традиційним українським символом пам`яті жертв Першої та Другої Світової війни.
У березні 2015 року указом Президента України запроваджено День пам`яті та примирення, який відзначається 8 травня. Цей день, а також 9 травня 2015 року, коли відзначатиметься 70-річчя перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні, квітка червоного «маку пам`яті», використовується з гаслом «Пам`ятаємо перемагаємо». Поруч з квіткою за звичай розміщуються дати початку і закінчення Другої Світової війни – це 1939 по 1945 та гасло «Ніколи знову».
Відео «Воєнні часи»

Відео «Соловейко»

Яке  відео вам сподобалось більше, там де звук пострілів чи спів солов`я?
Правда страшно, коли чути постріли?! От в ті часи, коли йшла війна, то цей звук тільки було й  чути, аж 6 довгих років. Скільки загинуло тоді людей.
Комусь  розповідали про дідуся чи бабусю, які переживали ті страшні, незабутні роки?
    Війна... Скільки вона наробила горя, скільки життів забрала в небуття? Але наші люди, наші ветерани, колишні воїни - все подолали, все стерпіли.
    В кожній сім’ї пам’ять про цю війну буде жити завжди, адже в кожній з них, чи то прадід, чи то прабабуся, брали у ній участь.
Ми не повинні забувати Велику Вітчизняну війну, щоб не допустити іншої. І пам’ятати тих, кого вже немає.  «Давайте згадувати про ветеранів не тільки дев’ятого травня»! Низький уклін їм усім за мужність і велике спасибі.

руханка

Пам’ятка для батьків
Правила поведінки дітей в соціальних мережах під час карантину

Сучасні гаджети та інтернет створюють нові небезпеки. Діти дуже швидко все схоплюють. І зараз майже кожен учень початкової школи має онлайн-досвід. Пропоную вам правила, яких вам потрібно навчити своїх дітей для безпечного користування інтернетом.
I.                   Налаштування конфіденційності
Покажіть вашій дитині всі налаштування в дії: Хто може надсилати повідомлення? Хто бачити та коментувати фотографії.
II.                Вибирайте свій образ в мережі ретельно
Розкажіть про можливість використання псевдоніму, щоб не розкривати особистість вашої дитини. Однак, памятайте, що спілкуючись анонімно діти стають менш відповідальними. Навчіть дитину контролювати все, що вона пише онлайн, незалежно від того, використовує вона власне імя або псевдонім.
III.             Уявіть, що всі бачать те, що ви пишете
Діти дуже часто пишуть онлайн неправильні речі, думаючи, що не всі бачать їхні пости. Навіть, якщо сторінка вашої дитини частоково прихована, це не є гарантією того, що  її слова не поширяться далі. Все ніколи не видаляється, а знаходиться на чиїхось серверах.
IV.            Пишіть онлайн тільки те, що ви б сказали в обличчя
V.               Обмежте «Інтернет мову»
Пишучи в інтернет мережі пости, повідомлення, діти нехнують правилами граматики та орфоргафії, свідомо їх спотворюють(відсутність пунктуації, написання малих літер замість великих, постійні скорочення). Все це формує погані звички та переноситься із мережі в реальне життя.
VI.            Відчувайте, коли варто вийти
Діти мають розпізнавати, коли краще спілкуватися телефоном, а коли особисто. Ніщо не замінить радості та емоцій особистого спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар