вівторок, 21 квітня 2020 р.

 Конкурс малюнків «На фронтових дорогах кував солдат Перемогу»
Чимало свят дарує нам весна, та найбільш хвилюючим для нас є Величне свято Перемоги.  В цей день люди завжди нестимуть квіти. Подвиг батьків, дідів, прадідів у Другій світовій війні ми будемо пам’ятати завжди. Мусимо знати і не забувати ціну війни і перемоги.

Період Другої Світової війни – трагічна сторінка в історії нашого міста. З перших днів  війни  бердянці добровільно  та по мобілізації пішли на фронт. 
Тисячі бердянців були розстріляні, закатовані, відправлені на каторжні роботи. В той трагічний день загинуло близько 800 мешканців міста. 
Війна – справа не жіноча. Проте багатьом жінкам довелося в роки Другої світової взяти зброю до рук і стати на захист своєї батьківщини.
За мужність та героїзм  високого звання  Героя Радянського Союзу були удостоєні  мешканці м.Бердянськ та Бердянського району. П’ятеро з них – уродженці нашого міста А.К.Руденко, Д.Г.Чубар, Є.М.Руднєва, М.П.Конкін, М.М.Тищенко. Після війни в місті проживали  Герої Радянського Союзу Г.О.Євстаф’єв, О.М.Щербак, М.П.Москвиченко, двічі Герой Радянського Союзу Є.М.Кунгурцев.
Пам’ятайте, друзі, цих людей довіку,
Тих, хто повернувся, хто поліг в боях.
І вклонімось всі ми низько до землі їм,
Квітами устелимо їх тернистий шлях.
 Пропоную вам хвилиною мовчання вшанувати пам'ять тих, хто віддав життя за наше щасливе сьогодення.


Тема війни дуже болюча. І важливо не забувати. 
Що вас вразило найбільше? Про що ви не знали? Про що поділитесь з батьками?
Пропоную вам намалювати малюнок, як ви бачите солдата Другої світової війни.
Також пропоную відвідати 

Віртуальний тур: Державний музей авіації України





Немає коментарів:

Дописати коментар